• Arcus hulladékgazdálkodás

Hulladék

gazdálkodás

Környezet

védelem

Tűz

védelem

Munka

védelem

Pályázatok

 

Telephelyfejlesztés az Arcus Center Kft-nél

 

Cégünk, az ARCUS CENTER Környezetvédelmi és Energetikai Kft. (3525 Miskolc, Széchenyi u. 15-17.)  2009. évben pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt ÉMOP-1.1.1/F „Telephelyfejlesztés” c. pályázati konstrukcióban.

Az ÉMOP-1.1.1/F-2009-0113 azonosító számú pályázat pozitív elbírálásban részesült.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg. A projekt összköltsége 202 millió Ft. 
A beruházás költségeinek 49,41 %-át az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi.

Az Arcus Center Kft. 1993-ban alakult magánszemélyek közreműködésével. A Kft. komplex szolgáltatást végez munka- és tűzvédelmi, valamint környezetvédelmi szakterületen. A környezetvédelemhez kapcsolódva komplex hulladékgazdálkodási feladatokat is végzünk. Minden területen diplomás felsőfokú végzettségű (munkavédelmi szakmérnök, környezetvédelmi mérnök, felsőfokú tűzvédelmi képesítésű szakember), szakértői engedélyekkel, szakirányú vizsgákkal rendelkező (munkabiztonsági szakértő, emelőgép szakértő) szakemberek látják el a feladatokat.

A projekt célja új ipari hulladékkezelő üzemcsarnok és kiszolgáló szociális épületrész létesítése a Miskolci Ipari Park területén. A fejlesztés a cég ipari hulladékok feldolgozásával kapcsolatos tevékenységeihez kapcsolódik. 
A fejlesztendő telephelyen a tevékenység végzéséhez alkalmas modern üzemcsarnok és kapcsolódó irodahelyiségek kerültek kialakításra.

A projekt keretében üzemcsarnok épült, melynek funkciója a hulladékkezelés ellátása. Az irodahelyiségek az üzemcsarnok működéséhez szükséges koordinációs, adminisztratív, napi ügyviteli feladatokat végző munkatársak elhelyezését szolgálják. A projekt keretében kiépült az ivó- és szennyvízvezeték, amely a Repülőtéri úton meglévő szennyvíz-hálózatba csatlakozik, valamint csapadékvíz elvezető hálózat és gáz hálózat. A beépítésre kerülő ingatlan a Repülőtéri útról közelíthető meg. A Repülőtéri útról 32 méter bekötő út épült. Ehhez a projekt részeként újabb 270 méteres útszakasz létesül, a projekt megvalósítása és a későbbi működés érdekében.

A projekt célja továbbá a munkahelyteremtés, amelynek keretében 5 új álláshely kerül betöltésre.

A telephelyen (a létszámnövelés után) 30 fő fizikai és 20 fő szellemi munkakörben dolgozó alkalmazott fogja napi szinten a munkáját végezni.

A benyújtott pályázat támogatásban részesült, mely alapján a beruházás befejeződött.